3 tips voor de organisatie van fysieke events dit najaar

dinsdag 8 juni 2021

Samen slimmer in eventsupport

‘Elkaar ontmoeten’ dat is wat de leden van de meeste verenigingen dit najaar weer willen gaan doen. Want als we eerlijk zijn, hebben de meesten van ons het wel gehad met de Teams en Zoom meetings, webinars of andere online evenementen. Natuurlijk door Corona kon het niet anders en was het een waardevolle tool om toch contact te houden met je leden en kennis te delen. De behoefte om elkaar te ontmoeten en bij te praten is er nu zeker.

Dus fysieke evenementen gaan er weer komen. Maar hoe pak je dat nu aan? Er is tenslotte geen zekerheid voor wat betreft Corona en de maatregelen die er dit najaar zijn. Daarom geven wij je drie tips voor de organisatie van fysieke evenementen dit najaar.

1. Blijf flexibel

Niemand kan de toekomst voorspellen. Zo is er ook geen zekerheid wat er dit najaar exact mogelijk is bij de organisatie van een fysiek evenement en met welke maatregelen je rekening moet houden. Zorg er voor dat je altijd een alternatief in de vorm van een hybride evenement als schaduw laat meedraaien. Neem dit direct mee bij het opstellen van het draaiboek. Op deze manier ben je op alles voorbereid en blijf je flexibel.

2. Leg de locatie nu al vast

Er is een ware stormloop op locaties. Iedereen wil elkaar weer ontmoeten en evenementenlocaties merken dit. Zo zijn veel locaties al volgeboekt en hebben zelfs al meerdere reserve opties vastgelegd staan per datum. Wacht dus niet tot na de zomer, want dan kun je het deksel wel eens lelijk op je neus krijgen. Leg de locatie vast of neem in ieder geval een optie.

3. Denk groots en anders

Het aanbod aan evenementen zal groot zijn dit najaar. Op de dag van jouw evenement is er vast en zeker ook een uitnodiging voor een ander event. Val op met je event door een spreker in te huren, een bijzonder thema te bedenken of gewoon te zorgen voor een verrassing. Denk dus groots en anders. En néé, hier heb je niet altijd een groot budget voor nodig.

Wij ondersteunen verschillende verenigingen bij de organisatie van hun events. Denk daarbij aan een congres, symposium, Algemene Ledenvergadering, netwerkbijeenkomsten en nog zoveel meer. Wij denken graag met je mee, zorgen voor die verrassing en staan voor je klaar!

Sluiten