Jong verenigingsprofessionals delen kennis tijdens Jong DNA event

maandag 28 januari 2019

Afgelopen donderdag waren ongeveer 20 jonge verenigingsprofessionals, die elkaar leerden kennen via De Nederlandse Associatie, bij elkaar om kennis, ervaringen en observaties uit te wisselen. De verschillende verenigingen en de best practices die werden besproken gaven een hele mooie dynamiek aan de eerste bijeenkomst van het jaar.

De eerste bijeenkomst van Jong DNA werd door ons gehost, waarbij we een x aantal best practices van diverse verenigingen deelden.

Vandaag de dag zijn verenigingen in beweging en denken na over hun bestaansrecht. Een van onze verenigingen gebruikte een klein initiatief om mee te starten om vervolgens de gehele verenigingsstructuur om te buigen naar een community. Daarbij was opvallend dat de jongere doelgroep hier de eerste stap in had gezet. Conclusie hieruit was: probeer vernieuwingsinitiatieven in het klein op te starten en ga kijken of het werkt. Als het faalt is het dan niet erg en bij succes kan het uitgroeien tot een verenigingsmetamorfose.

Een ander voorbeeld is de uitdagingen waar een verenigingsmanager voor kan komen te staan wanneer een complete veranderslag noodzakelijk is binnen het bestuur en de gelederen. Met elkaar kwamen we ertoe dat je flexibel, maar vastberaden moet zijn en een aanpak op maat meestal de beste oplossing is.

De volgende bijeenkomst van Jong DNA is gepland op 24 april bij TLN. Meer informatie en aanmelden kan (als je lid bent van DNA) via www.denederlandseassociatie.nl

Sluiten