Optimaal verbonden zijn met jouw community, dat kan!

dinsdag 14 juni 2022

"Overal waar gemeenschappelijke interesses zijn, is de behoefte om te verbinden."

Bij Cantrijn zetten wij community management in om deze verbinding te stimuleren, benieuwd hoe wij dit doen? Lees snel verder!

Community management wordt steeds populairder en wij begrijpen wel waarom! Waar community management in veel gevallen vooral ingezet wordt voor social media, gaan wij graag een stapje verder. Naast het plaatsen van relevante content bevorderen onze community managers interactie. Zij zorgen ervoor dat iedereen in de community altijd verbonden blijft!

Is inzetten van community management voor jouw community dé volgende stap? Dorothé Roubos, communicatieadviseur bij Cantrijn, vertelt hoe je de start van jouw community zo goed mogelijk kunt laten verlopen.

Lekker werken 3

Start jouw online community

Een online omgeving is dé plek om samen te komen met je community. Het is een plek om het gesprek te laten starten en kennis en expertise te delen. Het opzetten van deze online omgeving moet je wel goed aanpakken. Een veel voorkomende fout die gemaakt wordt in een online community is dat de online omgeving direct in de lucht gaat en er niet nagedacht is over de behoefte. Op het moment dat mensen inloggen in de community zien ze een lege omgeving. Hiermee is je eerste indruk verkeken.

Bij het opstarten van een community start je met een kleine groep ambassadeurs. Zij denken samen na over het doel van de community en de behoefte die je wilt vervullen. Aan de hand hiervan bedenken zij de thema’s en onderwerpen die geplaatst worden in de community. Nu het voorwerk is gedaan, is het tijd om te starten!

De ambassadeurs gaan alvast aan de slag in de community. Zij delen relevante content en gaan de interactie aan met elkaar. Tijd om je community live te zetten. Ook daarna blijft betrokkenheid en interactie bewerkstelligen belangrijk.

Check de drie extra tips om je community interactief te houden.

3 tips voor jouw community (1)

Maak voor jouw community gebruik van Semble. Dit is dé online plek om samen te komen met je community en te sparren over relevante onderwerpen en vraagstukken. Het is de plek waar je altijd én overal verbonden kunt zijn met je groepsgenoten.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met mij via 0183-620066.

Sluiten