Communitymanagement voor LVLB

LVLB maakt gebruik van de nieuwe community Semble. De behoefte ontstond naar aanleiding van een oude community die zij graag wilde vernieuwen. Cantrijn heeft hen toen deze mogelijkheid geboden, gezien de LVLB dit platform ook al gebruikt voor haar ledenadministratie. Door dit eraan toe te voegen, heb je alle informatie in één systeem.

Er is gestart in een pilotgroep om te zorgen dat enerzijds al informatie op het platform beschikbaar is, maar anderzijds te kijken welke functies nu goed passen bij de LVLB. Op deze wijze creëer je draagvlak voor je doelgroep. Cantrijn heeft de gehele implementatie begeleid en is ook nu nog betrokken in de vorm van communitymanagement. We zorgen dat het platform levendig wordt gehouden, door het aanjagen van de diverse “ambassadeurs” en het oppikken van content. Dit pluggen wij dan weer in de juiste groepen. Een community is ten slotte alleen maar effectief als het goed gevuld is qua content en ook continu wordt gebruikt. Daar dragen wij graag aan bij.

Samenwerken

Naast de communityfunctie gebruikt de LVLB het platform ook als samenwerkingstool voor haar commissies en bestuur. Alle agendastukken eenvoudig bij elkaar, zodat je tijdens de meeting papierloos kunt vergaderen. Documenten worden bewerkt met d.m.v. versiebeheer, zodat je te allen tijde kunt terugkijken en er geen informatie verloren gaat.

Kortom, alle informatie allemaal in één systeem bij elkaar, zodat gegevens te allen tijde in handen blijven van en voor de vereniging.

Meer weten?
marvin-meyer-SYTO3xs06fU-unsplash
Sluiten