UBO en WBTR services

Als bestuurder van een vereniging of stichting komen er in de komende maanden enkele juridische onderwerpen op je af, nl. de verplichte UBO-registratie en de WBTR.

UBO's (Ultimate Beneficial Owners) zijn de uiteindelijk belanghebbenden van een organisatie. Vanaf maart 2022 dienen ook de UBO’s van verenigingen en stichtingen in het zgn. UBO-register ingeschreven te zijn.

Daarnaast verandert deze zomer wetgeving op het gebied van aansprakelijkheid van bestuurders van verenigingen en stichtingen. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten op 1 juli 2021 voldoen aan de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen, ofwel WBTR. Dit kan gevolgen hebben voor de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders, voor de statuten en voor de (bestuurs)aansprakelijkheidsverzekering.

Wil je er meer over weten? Bekijk dan ons webinar van 16 maart 2021

Servicepakketten

Om ervoor te zorgen dat jouw vereniging of stichting aan alle gestelde eisen voldoet, heeft Cantrijn zowel voor UBO als WBTR speciale servicepakketten samengesteld.

UBO-service

Met de UBO-service van Cantrijn word je als bestuurder volledig ontzorgd! Onze juridische specialisten beoordelen eerst wie er binnen jouw vereniging of stichting de UBO’s zijn. We kijken hierbij o.a. naar de organisatiestructuur en de verdeling van bevoegdheden binnen jouw organisatie. Zodra de UBO's bekend zijn, vragen wij de benodigde gegevens van de UBO's bij hen op. Vervolgens schrijft de notaris de UBO's in het UBO-register in.

Het tarief voor de all-in UBO-service is € 245,- excl. btw en inclusief de registratie van drie UBO’s. Mochten er meer dan drie UBO’s zijn, dan berekenen we € 40,- voor iedere extra UBO.

Alleen advies wie de UBO’s zijn? Dat kan ook! Onze juridische specialisten zijn voor jou beschikbaar op basis van nacalculatie.

Ja, ik wil graag gebruik maken van deze service!

WBTR-service

In samenwerking met de specialisten van Heijkants Notariaat checken wij de statuten van jouw vereniging of stichting. We beoordelen of de statuten voldoen aan de nieuwe wetgeving en geven je advies over welke onderdelen op basis van de WBTR geschrapt, aangepast of toegevoegd moeten worden. Het advies krijg je toegestuurd met een vrijblijvende offerte van Heijkants Notariaat om de statuten aan te laten passen. Deze service bieden we aan voor € 295,- excl. btw.

Ja, ik wil graag gebruik maken van deze service!

Gratis check op je aansprakelijkheidsverzekering

In samenwerking met R-B&A en Partners, specialisten in verzekeringen, bieden we een gratis check aan op de lopende aansprakelijkheidsverzekering van jouw vereniging of stichting. De centrale vraag is of de huidige verzekering ‘WBTR-proof’ is.

Wanneer je jouw gegevens achterlaat, ontvang je een notitie over ‘aansprakelijkheid en verzekeringen’ en een coupon voor de gratis check door R-B&A en Partners.

Vraag de gratis check aan!
logo_cantrijn_rgb
Heijkants
R-BA_logo
Sluiten